Bahan-bahan:
1/2 bungkus sayur campur (jagung, lobak merah dan kacang pea)
1 labu bawang besar - dihiris halus
3 ulas bawang putih - dihiris halus
2 tangkai cili merah - dihiris halus
1 keping kek ikan - dipotong nipis
1/2 kiub perasa ikan bilis
3 ekor sotong besar - potong dan kelar
500 gm udang
2 sudu besar kicap
Sedikit minyak
Cara Menyediakannya:
1. Bawang besar, bawang putih, cili merah ditumis hingga naik aromanya. Kemudian masukkan sotong, udang dan kek ikan. Biarkan seketika, tambahkan kiub ikan bilis dan kacau hingga rata.
2. Kemudian masukkan sayur campur dan kicap manis. Setelah masak, angkat. Jangan biarkan sayur terlalu lama di atas api.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan