Bahan Kek Span:
250 gm tepung sponge mix
4 biji telur gred A
50 ml air
50 gm mentega yang dicairkan
Cara Menyediakan:
1. Pukul kesemua bahan (kecuali mentega cair) hingga gebu.
2. Masukkan mentega cair dan kaup balik hingga sebati. Masukkan adunan ke dalam acuan berukuran 16x16cm.
3. Bakar hingga masak. Setelah sejuk, potong kepada tiga lapisan.
Bahan Krim:
130 gm gula pasir
1 sudu kecil jeli segera
1 sudu kecil serbuk agar-agar
3 sudu besar puri kacang merah
800 ml santan
Sedikit garam
40 gm tepung jagung
Cara Menyediakan:
1. Satukan kesemua bahan dan kacau di atas api yang perlahan hingga pekat.
2. Lapiskan di atas kepingan kek dan sejukkan di dalam peti sejuk.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan